Közélet

2009.07.14. 21:18

Ezt látni kell! - Óriás pöfeteg gombát találtak - Fotók

A tatabányai Körmendi Béla barátjával, Péntek Sándorral túrázott a hét végén. Szokásuk, hogy összekötik a kellemest a hasznossal. Most is készenlétben tartották zsebeikben a nejlontáskákat, a gombának. Bajban voltak, kicsinek bizonyultak a tasakok. Hét és fél kilós óriás pöfetegre leltek.

kemma.hu

  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az asszonyok lelkesen szemlélték a pöfeteget (Fotó: kemsport.huu)
[/caption]A két barát már 10 kilométer gyaloglásnál tartott, amikor Béla a tőlük ötven méterre fekvő hófehér „monstrumra” mutatott. „Nézd ott egy pöfeteg” – mondta, de nem gondolta komolyan. Lemondóan legyintett. Ilyekor még nincs ilyen nagy gomba. Azért megnézték, mert ekkora köveket még nem láttak az erdőben.

Odabandukoltak, és a meglepetéstől nem jutottak szóhoz. Cipelték a gyönyörű példányt, de még meg is kellett állnunk, mert a vidéken ritka „vargányatengerre” leltek. Szedtek mindketten vagy öt kilót. És ami ilyenkor szinte kuriózumnak számít: laskagombát is találtak.

A szomszédok is csodájára jártak hatalmas gombának. Körmendi Béla nosztalgiázott. Talált ő már ennél nagyobb példányt, tíz kiló körülit is, ám az már belül megsárgult, ehetetlen volt. A mostaninak viszont hófehér a belseje. Az asszonyok már neki is láttak a tervezésnek. A pompás illatú pöfeteget a fotók elkészülte után sebtiben fel is szeletelték, hat családnak jutott belőle rántott pöfetegnek való – olvasható a kemsport.hu internetes portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!